אנחנו ממשיכים בקורס Power BI, ואחרי השיעור הקודם שעסק בגרפים בשיעור הזה נראה כיצד ניתן ליצור אתר אינטרנט חי (מוגבל למשתמשים ספציפיים) שיציג את ה- Dashboard שבנינו, בצורה אינטראקטיבית (לתוכן העניינים של הקורס).

שימוש באתר PowerBI.com

העלאת ה- Dashboard לענן של PowerBI.com

כדי להעלות את הקובץ לענן, לאתר PowerBI.com , נלחץ על כפתור Publish בסרגל העליון.

הרישום לענן של Power BI

אם זו הפעם הראשונה שאתם עושים זאת, תצטרכו לעבור תהליך רישום קצר. הרישום חינמי. לצורך הרישום, חובה להשתמש בכתובת אימייל של עבודה \ ארגון (ולא בכתובת של gmail/yahoo וכדומה) .

אם אין לכם כתובת כזו, ואתם רוצים בכל זאת לנסות את Power BI

יש שיטה לעקוף זאת, שמומלצת על ידי מיקרוסופט (כמובן בתקווה שתרכשו את השירות המלא בהמשך), והיא ליצור חשבון מסוג E3 באתר של Microsoft 365 ( לשעבר נקרא Office 365 ). זה תהליך שלוקח מספר דקות, בו תקבלו גם כתובת מייל שאפשר להשתמש בה ב- Power BI , ובסופו תוכלו להיכנס לחשבון דרך האתר של Microsoft 365, ושם יש גירסה וובית של Outlook בה ניתן לצפות במייל הזה. התהליך לא דורש כרטיס אשראי. להסבר נוסף בנושא (באנגלית) ראו בקישור הזה.

השימוש הבסיסי בענן של PowerBI.com הוא חינמי, וכמובן שמוגבל במספר אפשרויות. ומי שיש לו צורך עיסקי, יכול לעשות מנוי ליכולות המלאות של גירסת ה-Pro של PowerBI.com.

שיתוף Dashboard - לחיצה על כפתור Publish ב- Power BI
שיתוף Dashboard - לחיצה על כפתור Publish ב- Power BI

שיתוף Dashboard - לחיצה על כפתור Publish ב- Power BI

לאחר שניכנס לאתר PowerBI.com , נוכל לנווט בסרגל השמאלי, בין מספר “איזורים” - Workspaces (בפעם הראשונה, כמובן שיש רק אחד, והאפשרות להוסיף עוד היא חלק מהיכולות בגירסת ה-Pro שכרוכה בתשלום מנוי).

לאחר שנלחץ על ה- Workspace הרלוונטי, נוכל לראות מספר לשוניות.

המודל שלנו יופיע תחת הלשונית Datasets.

העמוד שבנינו עם הגרפים והטבלה - יופיע תחת הלשונית Reports, ניתן להוסיף עמודים חדשים.

ותחת Dashboards נוכל לראות דאשבורדים שהכנו שמותאמים גם למובייל.

מבנה ה- Workspace באתר PowerBI.com
מבנה ה- Workspace באתר PowerBI.com

מבנה ה- Workspace באתר PowerBI.com

יכולות עיקריות של המודל באתר PowerBI.com

המודל, כלומר הנתונים, נמצאים תחת הכותרת Datasets, ואני רוצה לציין 2 יכולות חשובות שם.

1 רענון המודל - אפשר לרענן את המודל, ובצורה כזו הנתונים יתרעננו וכל ה- Dashboard שבנינו - יופיעו עם נתונים מעודכנים. אם הכל מחובר כמו שצריך, זו פשוט לחיצה על כפתור הריענון.

2 יצירת קבצי Excel שמחוברים למודל - כל משתמש יכול להוריד קובץ אקסל, ולנתח את הנתונים בעצמו. כדי לעשות זאת, נלחץ על כפתור שלוש נקודות במודל, ונבחר באפשרות Analyze in Excel (זה דורש התקנה קטנה בפעם הראשונה).

ניתוח באקסל שמחובר למודל באתר PowerBI.com
ניתוח באקסל שמחובר למודל באתר PowerBI.com

ניתוח באקסל שמחובר למודל באתר PowerBI.com

ההבדל בין Reports ל- Dashboards באתר PowerBI.com

ברגע הראשון שמסתכלים על הסרגל באתר PowerBI.com, זה נראה קצת מוזר, כי הרי מה שבנינו כבר בתוכנת Power BI Desktop - זה היה למעשה Dashboard , אז נשאלת השאלה - מה זה עושה תחת Reports ?

ובכן, במונח Dashboards באתר PowerBI.com , הכוונה היא “לאותה גברת” אבל מותאמת למובייל, ומיועדת לשיתוף.

כלומר, סדר העבודה אמור להיות כזה: בונים Report > וכל רכיב שרוצים שיופיע ב- Dashboard - צריך “לנעוץ” אותו , ואז הוא עובר ל- Dashboard שמותאם גם להסתכלות במובייל (באפליקציית PowerBI).

איך נועצים רכיבים ויזואלים מתוך Report אל תוך Dashboard ?

זה די פשוט - מרחפים עם העכבר על האלמנט הויזואלי , למשל גרף, ואז מופיע ליידו סימן של נעץ. לוחצים על הסימון הזה ונפתח חלון קטן, בו אפשר לבחור אל איזה Dashboard יעבור הרכיב הויזואלי (אם זו הפעם הראשונה, אז אפשר לבחור ליצור Dashboard חדש).

אחרי שנועצים את הרכיבים, צריך לעבור ל- Dashboard המתאים (בסרגל השמאלי באתר) ואז צריך עם העכבר, להתאים את הגודל של האלמנטים (הם לא עוברים עם הגודל המקורי). ההתאמה שנבצע, תאפשר ל- Dashboard להיות מוצג אחר כך גם במובייל, בתצוגה יפה, שלא תחרוג מגבולות המכשיר (ולא תצריך גלילה ).

הרעיון ב- Dashboard הוא לתת מעין “מבט-על” על הנתונים, כאשר אם משהו מעניין, אפשר ללחוץ על רכיב ב-Dashboard ולהגיע אל ה- Report המתאים.

אפשרות שיתוף (Share) של אתר PowerBI.com

למנויים משלמים, בעלי רישוי של Power BI Pro , יכולים לשתף Dashboard. יש בזה מגבלה מסויימת - גם המקבלים צריכים מנוי Pro של PowerBI.com.

השיתוף מבוצע באמצעות לחיצה על כפתור Share למעלה מצד ימין. בחלון שנפתח נכתוב את המייל של הנמענים, איתם אנו משתפים את ה- Dashboard.